loader

Érkeztetés

A behozatali irányú vámkezelést megelőzi a vámáru vám elé állítása, amit az engedélyezett címzetti engedélyünkkel végzünk.

Ezt követően átmeneti megőrzési engedélyünknek köszönhetően nyilvántartásba vesszük az árut. Ilyenkor az a vámgarancia, amivel érkezett a vámáru felszabadításra kerül, és innentől az összkezességi engedélyünk garanciaösszege nyújt biztosítékot a vámteher végleges megfizetéséig. Erre a célra üzemeltetjük telephelyünkön, a NAV által engedélyezett átmeneti megőrzési raktárunkat.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy megérkezik telephelyünkre a szállítóeszköz a vámkezelni kívánt vámáruval, mi azt érkeztetjük, amivel egyidőben az idáig szóló továbbítási garancia felszabadul, majd elindítjuk a szabad forgalomba bocsátást. Amint a vámteher befizetésre kerül, megszűnik a vámáru jellege, a szállítóeszközt felszabadítjuk és az árut, mint belföldi áru ki lehet szállítani.

Az egész folyamatot a telephelyünkön saját engedélyeinkkel, saját hatáskörben bonyolítjuk, így sokkal gyorsabb és rugalmasabb a folyamat, mint a NAV kirendeltségen történő érkeztetés.

Azonnali válaszra van szüksége?

Unalmas reklám blokkok helyett kapjon ténylegesen kimerítő válaszokat a nap 24 órájában!
«
»

Miben segíthetünk? - Szolgáltatásaink

menu