loader

Mit kell tudni a Brexit-ről?

Sokat olvashat arról, hogy a Brexit milyen nehézségeket okozhat a vállalatoknak az import-export területen.

Mi már Magyarország EU csatlakozása előtt is vámeljárásokkal foglalkoztunk, 20 éves piaci jelenlétünk során az Egyesült Királyság mindig is kiemelt szerepet élvezett, a Multilog Kft. már felkészült a változásokra.

Nézze meg Vámwiki szolgáltatásunkat, ahol unalmas, elavult blogok helyett általánosan, valamint a Brexittel kapcsolatban is kimerítően tájékozódhat a vámeljárásokról!

Azonnali válaszra van szüksége?

Unalmas reklám blokkok helyett kapjon ténylegesen kimerítő válaszokat a nap 24 órájában!

A Brexittel kapcsolatban összeállítottunk egy rövid kivonatot, hogy tájékoztathassuk a főbb változásokról, bővebb információért használja.

Az Egyesült Királyság 2020. február 1-jével kilépett az Európai Unióból, azonban a kilépést az Európai Unió és az Egyesült Királyság által elfogadott megállapodás alapján egy 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszak követte. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=OJ%3AL%3A2020%3A029%3ATOC

Az Egyesült Királyság a kilépésről rendelkező megállapodással összhangban az EU szempontjából most már hivatalosan harmadik országnak számít, és így többé már nem vesz részt az uniós döntéshozatalban.

Ez többek között a következőket jelenti:

  1. Önnek vám-árunyilatkozatot kell benyújtania bármely árunak az Egyesült Királyságba történő bevitele vagy az Egyesült Királyságból való kivitele, illetve áruinak az Egyesült Királyságon keresztül történő szállítása esetén.
  2. Önnek az Egyesült Királyságból az EU-ba behozott áruk után vámot és Áfát is kell majd fizetnie. (Szükség esetén halasztott áfa fizetési lehetőséget biztosítsunk, lásd közvetett képviselet a Vámwiki-ben)
  3. A vám-árunyilatkozat kitöltése kihívást jelenthet azoknak a cégeknek és természetes személyeknek, akiknek korábban erre nem volt szükségük. Az uniós vámjog éppen ezért mindenkinek lehetőséget biztosít arra, hogy vámügyeit egy erre szakosodott szakemberre bízza. Ennek a lehetőségnek ad keretet a vámjogi képviselet jogintézménye. Igénybevételével bárki képviselőt jelölhet ki, hogy a vámhatóságok előtt ügyeiben a vámjogszabályok szerint helyette eljárjon.

Fedezze fel VámWiki szolgáltatásunkat, az azonnali és kimerítő válaszok tárházát, amely reményeink szerint az Ön hatékony segítsége lesz a vámügyintézéssel kapcsolatban! Az alábbi szócikkek mind kapcsolódnak a Brexit-hez.

menu

Nem talált választ a kérdésére? Írja meg nekünk! Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Kérjük, személyes adatokat, illetve érzékeny üzleti adatokat NE adjon meg az űrlapon! Az alábbi egyszerű matematikai művelet eredményét írja be számmal a négyzetbe, majd kattintson a KÉRDÉS BEKÜLDÉSE gombra! Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

+ = Antispam ellenőrzés - Köszönjük a megértését!